Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Szólj hozzá!

Felhasznaló: efesblog@gmail.com
Jelszó: efesblog

Utolsó kommentek

  • F.Sára: @annad: Én. Örülök, hogy tetszik. Két bitangerős ale után nem is olyan rossz teljesítmény :P (2009.10.31. 09:07) Pára
  • annad: Ezt a képet te csináltad? WOW! :) (2009.10.30. 13:35) Pára
  • F.Sára: elnézést a tízerért :) @TigerWong: hát ez az, hogy sajnos már repülővel is. Amíg csak a TSZ üdülőb... (2009.10.08. 18:24) Így repül a magyar
  • TigerWong: Repüüüüül? remélem csak repülővel...... (2009.10.08. 17:33) Így repül a magyar
  • F.Sára: hiába, nekem a szar is keserű (lehetne ez a blogom alcíme) (2009.10.08. 14:06) Nyavajgás
  • Utolsó 20

Mit csomagoljunk Angliába

2009.07.21. 17:12 :: F.Sára

Egy éven keresztül ellenálltam a kísértésnek, hogy az angol időjárásról írjak, hiszen szinte már közhely, hogy az angol időjárás vacak és minden kontinentális ember számára elviselhetetlen életkörülményeket eredményez. Csakhogy egy év elteltével úgy érzem, hogy tapasztalataimmal segítségére lehetek mindazoknak, akik angliai utazást terveznek. Útmutatásaim alapján könnyedén be tudsz majd csomagolni, bármelyik évszakban is érkezel. Hát lássuk!

(Hm, már szinte látom, hogy az összes utazási könyv referenciaként fogja alkalmazni, jó lesz hát figyelni a stílusra. A kép mindenestre sokat elárul a véleményemről.)

  • Alapvető igazság az évszakokat illetően, hogy tavasszal van nyár, ősszel van tél. Ebből következik, hogy nyáron ősz van, télen pedig tavasz.
  • Világos ruhadarabokat nem érdemes bepakolni, mert semmi sem vonzza úgy a felhőket, mint például a fehér vászonnadrág. Olyan hihetetlen erővel rendelkezik, hogy még verőfényes napsütést is barátságos bárányfelhőkkel negyed óra alatt órási zivatarrá duzzaszt.
  • Az esős évszak nyáron van, mindig n-1 hónapban esedékes, mint előző évben. Adott hónapban a nap csak megtévesztésképpen jelenik meg az égen, egészen addig, amíg fel nem öltözöl. Nem ajánlatos azonban bedőlni a kora reggeli napsugaraknak. Javaslom minden naposnak induló nyári napon sízokniban, garbóban és gyapjú pullóverben elhagyni a lakást. Higgyék el kifizetődik, mert ebben az országban nincs forralt bor, ami segítene átmelegíteni az átfázott végtagokat.
  • A nyaralni vágyók hétköznapra váltsanak jegyeket, mert nyár csak munkanapokon van. Kivételes esetekben elhúzódhat szombaton délelőtt 11 óráig, de sosem kezdődik vasárnap délután 5 óra előtt.
  • A hiedelmekkel ellentétben esernyőt nem érdemes hozni, mert az eső mindig merőlegesen esik, és ha ennek megfelelően tartjuk az ernyőt, akkor csak összeütközünk a szemben jövő esernyővel.
  • Ellenben soha nem esik öt percnél tovább, mint ahogy a napsütés sem tart tovább 5 percnél. De ez az időjárási jelenség az angol vendéglátás alapja, minden második kapualjban van egy kávézó, szendvicsbár vagy kocsma, ahova bármikor bemenekülhetünk: gyors séta - eső/ebéd - gyors séta - eső/leöblítjük sörrel - gyors séta - eső/délutáni kávé - gyors séta - eső/már otthon is vagyunk.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása