Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Szólj hozzá!

Felhasznaló: efesblog@gmail.com
Jelszó: efesblog

Utolsó kommentek

  • F.Sára: @annad: Én. Örülök, hogy tetszik. Két bitangerős ale után nem is olyan rossz teljesítmény :P (2009.10.31. 09:07) Pára
  • annad: Ezt a képet te csináltad? WOW! :) (2009.10.30. 13:35) Pára
  • F.Sára: elnézést a tízerért :) @TigerWong: hát ez az, hogy sajnos már repülővel is. Amíg csak a TSZ üdülőb... (2009.10.08. 18:24) Így repül a magyar
  • TigerWong: Repüüüüül? remélem csak repülővel...... (2009.10.08. 17:33) Így repül a magyar
  • F.Sára: hiába, nekem a szar is keserű (lehetne ez a blogom alcíme) (2009.10.08. 14:06) Nyavajgás
  • Utolsó 20

Búcsúzóul

2009.07.21. 18:44 :: F.Sára

Anglia a nemzetek nagy olvasztótégelye, mindenféle nációt bekebelez, akik aztán tökéletes harmóniában élnek egymás mellett mindaddig, amíg búcsúzkodásra nem kerül a sor. Akkor azonban összecsapnak a nemzeti különbségek és a legkülönbözőbb küzdelmekre kerül sor, amit rendkívül szórakoztató kívülről nézni és csak egy kicsit kínos belülről megélni.

Mi magyarok ugye reflexből két puszit adunk, míg az angolok csak egyet, azt is csak a kontinentális nyomás hatására. Ennek köszönhetően a második magyar oldalon kezdeményezett puszi többnyire a levegőben landol. A brit erre gyorsan kapcsol és  udvarias lévén cuppant egy újat. Ami viszont egy magyar számára új körnek számít, így a negyedik magyar puszi megint üresen csattan.

A déliek azonban három puszit adnak. Ennek köszönhetően a harmadik puszi, amire aztán sem magyar sem angol már végképp nem számít, a legkülönbözőbb pontokon érheti az embert, fülön, szájon, magasságtól függően homlokon vagy garaton.

A hivatalos angol búcsúzás azonban a széttárt kar, ölelés egyik karral  hónalj alatt, másik karral vállon átvetve, majd laza háton veregetés. Az első probléma a karok széttárása, mert ugye itt már jelezni kell a partnernak, hogy kinek melyik karja kerül alulra, melyik felülre. Ha nem sikerül elsőre a megfelelő irányban dőlni miközben a krisztusi pózt felvettük, akkor jön a közös tánc, jobbra-balra dőlve, fel-le lengetve a karokat, míg az ideális egymásba illeszthető pózt fel nem vette mindkét fél. Aztán jöhet a hátba veregetés, amit én nem érzek túl nőiesnek, így én hátba simogatni szoktam, bár nem tudom, hogy ennek milyen rejtett üzenet értéke lehet. Még sosem mertem megkérdezni.

Tovább bonyolítja a helyzetet, amikor az angol ölelést egy kontinentális puszival ötvözik, hogy mindenki a saját nemzeti nyelvén tudjon elbúcsúzni. Két karral szorosan ölelve a másikat, ki ütögetve, ki simogatva, igazi kihívás a második puszit odacsempészni és egyszer csak azon kapod magad, hogy az udvarias búcsúzás közepette megcsókoltad a főnöködet.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása